Robert W. Chambers – Kungen i gult (SLUTSÅLD)

Vem, eller vad, är den mystiske gestalt som går under namnet Kungen i gult? Vilken ondskefull kraft genomsyrar den ökända boken med samma namn? Varför förlorar alla som bläddrar i dess blad förståndet? Vad sker på Carcosas skuggrika strand under de svarta stjärnorna?

Robert W. Chambers (1865-1933), en på sin tid mycket produktiv och framgångsrik författare, är idag mest känd för sin sällsamma novellsamling ”Kungen i gult” (1895). Med denna har han blivit ett odödligt namn inom den klassiska skräcklitteraturen. Som H. P. Lovecraft skrev i sin essä ”Supernatural Horror in Literature” når den ”verkligen anmärkningsvärda höjder av kosmisk fruktan”. I denna utgåva har vi valt ut de fyra först berättelserna, ”Ryktesreparatören”, ”Masken”, ”I Drakgränden” och ”Det gula tecknet”, som inte bara är konstnärligt och stilistiskt överlägsna de övriga novellerna i samlingen, utan de enda som innehåller övernaturliga inslag. Som ett appendix har vi också lagt hans vackra och gåtfulla prosapoetiska stycken i ”Profetens paradis” från samma novellsamling.

Denna utgåva som är tryckt i 500 handnumrerade exemplar är illustrerad av Jonas Wessel, som även står för översättningen.

”The King in Yellow” har på nytt blivit aktuell eftersom det finns mängder av referenser till den i HBO:s nya serie ”True Detective”. Lösningen på hela mysteriet lär ligga förborgad i referenser till ”Kungen i gult”.


Klicka här för att beställa!
Robert W. Chambers
Kungen i gult SLUTSÅLD
 
Översättare:Jonas Wessel
Pris:130
Antal sidor:130
Utgiven:April 2014
ISBN:9789186835071

© 2011-2019 Hastur förlag. Alla rättigheter förbehålles.

hastur förlag på facebookinfo(snabel-a)hasturforlag(punkt)se