Ambrose Bierce – Halpin Fraysers död och andra berättelser (SLUTSÅLD)

”En grund vattenpöl, som om nyfallet regn hade samlats i fårorna efter gamla hjulspår, mötte hans blick med ett rödfärgat sken. Han stannade och doppade handen i vätskan. Den klibbade sig fast vid hans fingrar; det var blod! Blod, förstod han sedan, omgav honom i samtliga riktningar. På de stora breda ogräsbladen som frodades längs vägkanten syntes fläckar och stänk. Torra stycken mellan hjulspåren var nedsölade och smutsiga som av rött regn. På träden fanns stora blåröda utgjutningar och blodet droppade likt dagg från deras lövkronor.”

1913 red Ambrose Bierce 71 år gammal ut i Mexicos vildmark. Han försvann spårlöst. Efter sig lämnade han legenden om sin bitterhet och oförsonlighet och ett författarskap som idag, nästan 100 år efter hans död, talar till oss med en mäktigare röst än någonsin tidigare.

Med klassiker som ”En händelse på Owl Creek Bridge”, ”Chickamauga”, ”Hundolja”, ”Den fördömda varelsen”, ”Moxons överman” och ”Halpin Fraysers död”, är han idag ett av de mest framträdande namnen i den amerikanska novellkonstens historia.

I denna utgåva samsas hans blodiga noveller om det amerikanska inbördeskriget med hans bitska och galghumoristiska satirer och nydanande och inflytelserika skräckberättelser: hela 35 noveller av mannen som H.P. Lovecraft kallade ”Amerikas främsta skräckförfattare vid sidan av Edgar Allan Poe”.

Boken innehåller också en fyllig inledning om Bierces liv och verk samt ett efterord av H. P. Lovecraft.


Klicka här för att beställa! Omslag: Ambrose Bierce - Halpin Fraysers död och andra berättelser
Ambrose Bierce
Halpin Fraysers död och andra berättelser (SLUTSÅLD)
 
Översättare:Arthur Isfelt
Pris:170
Antal sidor:302
Utgiven:Juni 2011
ISBN:9789186835019

© 2011-2019 Hastur förlag. Alla rättigheter förbehålles.

hastur förlag på facebookinfo(snabel-a)hasturforlag(punkt)se