Aleister Crowley – Strategin och andra berättelser

”Krälande floder av blod spreds nu över himlen, blod som tycktes varigt av namnlösa ting – skabbiga hundar med inälvorna släpande efter sig; varelser som var till hälften elefant, till hälften skalbagge; ting som inte var något annat än ett fasansfullt blodsprängt öga, omgivet av läderartade tentakler; kvinnor vars hud bubblade och sprack som kokande svavel …”
(ur ”Magdalen Blairs testamente”)

Aleister Crowley (1875–1947) är antagligen mest känd för sina ockulta skrifter – och sitt kaotiska privatliv – men var också en stundtals lysande skönlitterär författare. Den här volymen innehåller tre sinsemellan mycket olika noveller: titelnovellen är en äventyrsberättelse i Vernes och Wells stil, som till sist kollapsar in i sig själv. Om ”Magdalen Blairs testamente” skrev Marvin Kaye ”jag har läst skräckhistorier i över fyrtio år men aldrig förr stött på något så skrämmande och lamslående”; och i ”Hans hemliga synd” ironiserar Crowley njutningsfullt över moralismens och prydhetens faror.

Denna utgåva av Crowleys novellsamling ”Strategin och andra berättelser” (1929), som nu ges ut för första gången på svenska, är rikligt kommenterad av översättaren KG Johansson.


Klicka här för att beställa!
Aleister Crowley
Strategin och andra berättelser
 
Översättare:KG Johansson
Pris:150
Antal sidor:88
Utgiven:April 2019
ISBN:9789186835439

© 2011-2019 Hastur förlag. Alla rättigheter förbehålles.

hastur förlag på facebookinfo(snabel-a)hasturforlag(punkt)se